Samla på dig kunskap om havets alla läckerheter och lär dig tillaga fisk och skaldjur till perfektion! Under en heldag kommer vi ägna oss åt att botanisera bland några av havets lyxigaste råvaror. Musslor, ostron, röda skaldjur, plattfiskar och rundfikar är några av alla de råvaror som du får tillfälle att djupdyka i. Hur filéar man en fisk på bästa sätt? Hur avgör du kvaliteten på färska skaldjur? Hur undviker du att fisken blir torr vid tillagning? Rimma i saltlag eller torrimma innan tillagning? Svaret på dessa frågor och mycket mer kommer du få under denna heldag i havets tecken. Dessutom kommer kursledaren gå igenom olika tillagningstekniker så som gravning, rökning, grillning och pochering samt förklara hur man förvarar och omhändertar havets läckerheter på bästa sätt.
Föreläsare: Julius Wallmo
Övrigt: I kursen ingår förkläde, diplom, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.