Grunderna inom fisk

Bli en fena på att filea fisk! I denna fiskkurs lär du dig om grundläggande tillagningstekniker så som stekning, kokning, rökning, gravning, ugnsbakning och rimning. Under kvällen går vi igenom hur du kan tillaga fisk och skaldjur så svinnsnålt som möjligt samt vad man ska tänka på vid inköp av dessa råvaror. Du kommer även pröva på att filea plattfiskar och rundfiskar, öppna ostron och koka fiskfond. Med god råvarukunskap och kännedom om havets läckerheter kommer du ta dina fiskrätter till en ny nivå! Givetvis går du inte hem hungrig. Kursen inleds med något lättare tilltugg och avslutas med en måltid där vi smakar på kvällens fiskanrättningar.

Datum: 28/3 som fristpende kurs (27/3 som delkurs i Matlagningens fem grunder)
Tid:
17.00-22.00
Föreläsare: Magnus Albrektsson
Pris: 2 650 kr inkl. moms I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.
Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Allergi eller specialkost?
Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.