Gastronomi + hygien = Smakupplevelse

Vill du säkerställa trygg matlagning och förebygga risker i din verksamhet? Då är denna kurs i livsmedelshygien perfekt för dig. Under en heldag får du grundläggande kunskap om säker livsmedelshantering, lagkrav och effektiva rutiner som minskar risken för matförgiftningar och allergiincidenter.

Kursen blandar teori med praktiska övningar som hjälper dig skapa en hållbar HACCP-plan, anpassad för din verksamhet. Genom kökslaborationer får du utforska hur moderna tillagningsmetoder påverkar både smak och hygien, samtidigt som vi granskar recepten med hygien i fokus.

Kursinnehåll:

  • Grunderna i livsmedelshygien – lagkrav och ansvar
  • Förebyggande av matförgiftningar och hantering av hälsofaror/mikroorganismer
  • Effektiva egenkontrollrutiner och temperaturkontroller
  • HACCP i teori och praktik
  • Receptgranskning och tillagningsmetoder
  • Kökslaborationer med aktuella och publicerade recept där vi bedömer smak och de livsmedelshygieniska risker som finns i ett modernt restaurangkök.