Tillhör blodpudding, oxrullader och lamm i sötsur dillsås bland dina favoritmaträtter? Då är det här en matlagningskurs för dig! Den klassiska husmanskosten har återigen fått ett uppsving på Sveriges, och i synnerhet Stockholms, krogscen och serveras idag på restauranger som lyxiga maträtter präglade av noggrant hantverk. I denna kurs värnar vi om den svenska matkulturen och dess smaker. Som deltagare får du tillbringa en heldag med att fördjupa dig i svenska klassiker. Med inspiration från Tore Wretmans klassiker kommer du lära dig om hantverkets betydelse och traditionella matlagningsmetoder. Recepten präglas av för- och varmrätter baserade på fisk, kött, fågel och grönt. Dessutom får du testa på olika matlagningstekniker så som stekning, brässering och kokning.
Föreläsare: Roger Karlsson
Övrigt: I kursen ingår förkläde, diplom, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.