Grunderna inom kött

Fördjupa dig inom olika kött- och styckesdetaljer i vår grundläggande köttkurs. Under en helkväll får du jobba med både nöt, gris, lamm och kyckling. Vi kommer gå igenom allt från styckningscheman, textur, fett och smak. Vidare lär du dig hur man avgör köttets kvalitet, konsten att binda kött samt hur höga och låga temperaturer påverkar köttets sensoriska kvaliteter. Dessutom får du testa på metoder och tekniker som urbening, fixering och tranchering.

Datum: 20/3 som fristående kurs (21/3 som delkurs i Matlagningens fem grunder)
Tid:
17.00-22.00
Föreläsare: Magnus Albrektsson
Pris: 2 650 kr inkl. moms I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.
Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Allergi eller specialkost?
Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.