Gnocchi | ”Fatto a mano”

Denna tvådagarskurs består av en workshop till för dig som gillar genuint kökshantverk och italiensk husmanskost. I kursen fokuserar vi på olika typer av gnocchi med tillbehör. Du lär dig göra fyra olika sorters gnocchi: med potatis, semolina (mannagryn, denna kan vara vegansk), bovete (glutenfri) och med ricotta. Du kommer få lära dig undvika de värsta fällorna i gnocchiskapandet, som t.ex. gummiaktiga gnocchis. Under workshopen kommer du att lära dig vikten av ditt eget handlag och hur valet av råvaror och proportioner påverkar resultatet av gnocchis.

Helena Törnblom från Pastahantverket lotsar dig genom processen från den kletigaste av degar, med mycket lätt hand, till gnocchi. Målet är att du ska lyckas göra en fluffig skapelse som är god att äta som den är, men också med en god sås till! Avslutningsvis får du med dig handgjord gnocchi hem som du kan bjuda på under flera härliga middagar!

Föreläsare: Helena Törnblom, Sfoglina, Pastahantverket
Övrigt: I kursen ingår förkläde, diplom, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.