En studie i Riesling

Riesling är en historisk druvsort och en av de allra viktigaste i Tyskland (där man tror att den har sitt verkliga ursprung). I den moderna gastronomin har det alltid funnits en självklar plats för Riesling och den hyllas bland sommelierer världen över som en av de finaste vitvinssorterna. Därmed har den också fått spridning i de flesta av världens vinländer. I den här kursen får du inblick i druvsortens historia, förutsättningar för odling och hur man gör viner med Riesling. Under dagen går vi igenom de olika stilarna – från helt torra till halvtorra och söta viner. Vi bekantar oss även med de viktigaste ursprungen och såklart får samspelet med maten också ta plats under kursens gång.

Datum: 23/4
Tid:
10.00-15.00
Föreläsare:
Michel Jamais
Pris: 2 350 kr inkl. moms.
I priset ingår kursmaterial, diplom, mat och dryck.
Plats:
Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm