Praliner & choklad

Denna kurs riktar sig mot dig som arbetar på hotell, konferensanläggning eller restaurang. Under två heldagar kommer du tillbringa tid vid marmorbänken tillsammans med Martin Isaksson som lär ut grunderna inom pralintillverkning och chokladhantering. Fokus ligger på smak, utseende och nogrannhet. Du kommer även få kunskap om chokladtemperering. Dessutom kommer vi diskutera hur råvaror förändras vid tillagning och vilken betydelse rätt teknik har för att skapa den perfekta pralinen. Ganache, skurna och gjutna praliner och pralindekor är några av de recept som står på dagens schema och samtliga kommer utgå från svenska och säsongsbetonade råvaror.

Efter avslutad kurs är ambitionen att du ska ha samlat på dig kunskap och inspiration till för att kunna utveckla dessertmenyn på din arbetsplats!

Föreläsare: Martin Isaksson
Övrigt: I kursen ingår förkläde, diplom, mat och dryck. Receptkompendium skickas ut digitalt efter avslutad kurs. Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.