Glass och sorbet

Drömmer du om att öppna en egen gelateria? Vill du utveckla ditt restaurangkoncept med egentillverkad glass? Vår tvådagarskurs i glass- och sorbettillverkning passar utmärkt för dig som älskar glass och sorbet! Kursen vänder sig i första hand till dig med yrkeserfarenhet inom hotell, restaurang eller konditori, men lämpar sig även för dig som är en nyfiken och ambitiös glassnörd. Syftet med utbildningen är att öka kunskapen inom glass- och sorbettillverkning och servering. Med fördjupad förståelse för råvaror, dess kemi och hur man på bästa sätt kalkylerar ett recept stärker du din kompetens och kreativitet inom ämnet. Välkommen till två heldagar fylld av inspiration, nya arbetssätt, medvetna metoder och moderna tekniker!

Från kursprogrammet:

  • Råvarukunskap mejeri, ägg, frukt, bär och smaksättare
  • Receptkalkylering och kemi
  • Stabilisatorer och emulgatorers funktion
  • Tillagning och servering av glass samt sorbet
  • Veganska glassrecept


Datum: 3/5–4/5
Tid: 09.00-16.00
Föreläsare: Jesper Johansson, Johan Landerhjelm
Pris: 5 900 kr exkl. moms. I priset ingår kursmaterial, förkläde, råvaror och diplom.
Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Allergi eller specialkost?
Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.