Chokladdesserter och söta viner

Älskar du choklad och söta viner? Då är denna kvällskurs något för dig! Kursen passar både den med intresse för mat och vin, men även för dig som jobbar inom hotell och restaurang. Syftet med kvällen är att på ett lättsamt sätt öka kunskapen om choklad och söta viner samt hur de kan kombineras för att uppnå den perfekta kombinationen. Ni som arbetar inom hotell- och restaurang får även viktiga ”nycklar” till ökad merförsäljning.  

Från kursprogrammet:

  • Råvarukunskap om kakao, choklad och dess smakprofil
  • Kunskap om hur recept och matlagningstekniker påverkar smakupplevelsen
  • Hur man tillverkar sött vin och de olika kategorierna
  • Vart man tillverkar vinerna (geografi, område, druvsorter, traditioner och tekniker)
  • Vad man bör tänka på med vin till söta och eventuellt bittra chokladrätter och hur tillbehören påverkar
  • Söta viner och chokladdesserter i kombination

Datum: 7/3
Tid:
17.30-21.00
Föreläsare:
Jesper Johansson, Michel Jamais
Pris: 1 880 kr exkl moms.
I priset ingår lättare tilltugg, kursmaterial och diplom
Plats:
Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Allergi eller specialkost?
Vi har inte möjlighet att anpassa våra kurser efter allergier eller specialkost.