• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

KNIVTEKNIK

Kursdatum:  Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll: Att hantera en kniv med rätt handlag är inte bara en kulinarisk prestation utan även en förutsättning för matlagning. Den här kursen kommer vässa din knivteknik och ge dig bättre självförtroende i köket samtidigt som din matlagning når en jämnare och högre kvalitet. Kursen börjar med en genomgång av ergonomin, hur man ska stå och olika grepp. Vi går sedan vidare med att börja hacka, skära och tärna. Sedan går vi vidare med styckning av hel kyckling och filéing av kött och fisk. Under kursen ges en introduktion till olika typer av knivar, hur man skärper och bryner och tar hand om knivarna.

Föreläsare: Joakim Lundblad
Joakim började sin kockkarriär på Operakällaren under Werner Vögeli och Erik Schaumburger. Han har även varit kökschef på Yasuragi i många år där han var med och skapade deras japanska profil. Utöver det är han regerande världsrekordhållare i Guiness Rekordbok för perfekt sushitillverkning. Om någon är vass på hur man ska hantera kniven så är det Joakim!

Pris: 2 350 inkl. moms. I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!