• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Kanelbullar

Vetedeg
500 g vatten
1150 g vetemjöl
200 g rumsvarmt smör
200 g strösocker
50 g jäst
30 g kardemumma – grovmald
20 g salt
1 ägg

Fyllning
400 g rumsvarmt smör
100 g malen kanel
300 g råsocker/strösocker

Sockerlag
300 g vatten
250 g råsocker/strösocker

  1. Blanda vatten, vetemjöl, socker, jäst, kardemumma, salt och ägg i en degblandare i ca 5 minuter på låg effekt.
  2. Blanda i smöret och låt gå ytterligare 10 minuter eller tills degen känns elastisk.
  3. Låt jäsa till dubbel storlek.
  4. Kavla ut degen på en mjölad bänk till ett ark, ca 1 cm tjock.
  5. Bred ut smöret över arket och sockra samt strö över kanel.
  6. Gör ett treslag och kavla ut degen igen.
  7. Skär remsor av degen och gör små nystan.
  8. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper i botten och låt bullarna jäsa 1-1 ½ timme.
  9. Pensla bullarna med vispat ägg och baka dem på 200 grader i 10-15 minuter.
  10. När bullarna är nybakade, pensla dem med sockerlagen för att få en fin glans.