• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

”Ju fler vi blir som faktiskt är utbildade, desto mer kan vi hjälpas åt att bygga branschen framåt”

maj 8, 2018 Posted by

2016 arbetade Gustav Cansund på Upper House Dining i Göteborg och tog hem den ärofyllda titeln Årets Servitör. Sedan fann vi honom på SK Mat & Människor där han var servitör, assisterande restaurangchef och sommelier. Under den perioden satte han sig på tåget till Stockholm en dag i veckan för att studera på Restaurangakademiens restaurangchefsutbildning.

Varför gick du restaurangchefsutbildningen?
 – Jag ville utvecklas inom branschen och hitta vägar att inspirera och motivera mina kollegor.

Hur levde utbildningen upp till dina förväntningar?
 – Väldigt bra. Jag gick in med inställningen att jag ville lära mig mer om hur det är att vara restaurangchef och vad som krävs från min sida för att få bra förutsättningar på en restaurang. Och så ville jag lära mig att styra min personal. Den kunskapen har jag fått nu.

Var det något ämne som du hade extra stor behållning av?
 – Den ekonomiska biten har hjälpt mig väldigt mycket. Jag har fått lära mig var jag kan hitta information och om nyckeltal. Även avsnitten om hur jag kan motivera och inspirera mina kollegor. Det fick jag från flera föreläsningar, men särskilt Maria Rogells lektion om restaurangen som helhet och Ulrika Karlssons om service och värdskap.

Har ditt dagliga arbete ändrats efter utbildningen?
 – Ja, jag tänker mer på hur jag är och hur jag kan arbeta gentemot min personal samt har fått en annan insikt i siffror och hur jag kan motivera de andra till att tänka på ett helt annat sätt. Det gör att alla i gruppen blir medvetna om vad som egentligen händer på restaurangen och vad det leder till i det långa loppet.

Har du något tips till den som funderar på att gå restaurangchefsutbildningen?
 – Gör det! Ju fler vi blir som faktiskt är utbildade, desto mer kan vi hjälpas åt att bygga branschen framåt. I övrigt så var det fantastisk mat och mycket trevligt att träffa likasinnade. Man bygger ett väldigt stort kontaktnät.

Vad kommer du göra härnäst?
 – Jag kommer fortsätta att plugga så småningom…

Restaurangakademiens restaurangchefsutbildning omfattar 16 tisdagar och sträcker sig över två terminer.
Nästa kursstart: 24 septemberKommentarer