Jordärtskockssoppa med stekta kantareller
Ingredienser
500 g jordärtskockor
400 g kantareller
100 g schalottenlök
1 klyfta vitlök
1½ liter kycklingbuljong
5 dl grädde
gräslök
smör
- Skala jordärtskockorna och skiva dem.
- Skiva schalottenlöken och vitlöken.
- Svetta alla grönsaker i smör på låg värme tills de börjar bli lite mjuka.
- Slå på buljongen och låt koka tills det blir mjukt.
- Slå på grädden, låt koka några minuter, mixa och sila.
- Smaka av med salt och peppar.
- Stek kantarellerna i lite smör och smaka av med salt.
- Skär ner gräslök och blanda med svampen.
- Fördela soppan i djupa tallrikar och toppa med kantareller.
- Servera med ett gott bröd.
Till den här rätten dricker ni med fördel Kuentz-Bas Riesling Collection, Alsace, Frankrike, 2011.
