• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

JÄST OCH SURDEG

Kursdatum:  Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll: Nu flyttar Bageri Petrus in på Restaurangakademien! Bagerichef Adam Söderström guidar oss fram till några av deras populäraste produkter, till exempel sirapsfrallan och smörfrallan. Under våra två dagar tillsammans hinner vi fördjupa oss i surdegens värld, vi pratar teoretiskt kring surdeg och bakar praktiskt. Adam går igenom surdeg, skållningar och smaksatta degar samt pratar om jäsning, degkörning, bakkemi och avbak. Vi går även igenom råvaror i bakandet. Under dagarna kommer du också att få lära dig att baka bröd i en gjutjärnsgryta, och slipper därmed köpa hem dyra jästkorgar. Självklart kommer du inte heller gå härifrån utan att ha bakat Bageri Petrus berömda kanelbullar!

Föreläsare: Adam Söderström
Adam har tidigare coachat samt tävlat i Svenska Bagarlandslaget. Till vardags arbetar han som bagerichef på Bageri Petrus i Stockholm. Innan dess fann vi honom på några av Stockholms mest välrenommerade bagerier, till exempel Magnus Johanssons Bageri & Konditori. Adam tog hem titeln Svensk Mästare för professionella bagare i Årets Bagare 2014 och har därefter tävlat i såväl Europakvalet till VM som i Nordiska Mästerskapen.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!