• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

“Jag fick jobb som sommelier direkt efter utbildningen”

June 29, 2018 Posted by

Vi har pratat med vår tidigare sommelierstudent Lina Wallfält, chefssommelier på Griffins Steakhouse och krönikör på Vinos, men just nu föräldraledig.

Varför valde du Restaurangakademien?
 – Mina chefer Christian Hellberg och Karl Ljung höll kurser på Restaurangakademien och många av mina vänner i branschen hade gått där och var jättenöjda.

Vad var det bästa med sommelierutbildningen?
 – Det var mycket som föll på plats. Att få ta del av föreläsarnas kunskap som var så olika från varandra var extremt lärorikt!

Vad arbetade du med innan utbildningen?
  – Jag jobbade på restaurang samt med musik.

Hur har utbildningen påverkat din karriär?
  – Jättemycket, jag fick jobb som sommelier direkt efter utbildningen. Sedan tidigare hade jag jobbat en del med inköp av vin men efter utbildningen utvecklades jag enormt. Idag är jag chefssommelier på Griffins samt har möjlighet att arbeta med mat och vin vid sidan av det. Det är härligt eftersom jag nu är mammaledig men ändå kan göra roliga uppdrag och hålla mig uppdaterad!

Skulle du rekommendera utbildningen?
  – Ja verkligen, jag rekommenderar Restaurangakademien hela tiden! Till de som jobbar i restaurang men även övriga som vill fördjupa sina kunskaper inom vin.

Läs mer om sommelierutbildningen här.
Kommande kursstarter: 21 augusti och 20 september



Kommentarer