• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Isad sparrissoppa med forellrom

10 pers.

Ingredienser
1 kg grön sparris
200 g potatis
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
3 dl vitt vin
1 l grönsaksbuljong
50 g spenat
salt
1 dl olivolja

  1. Skär av topparna och blanchera dessa i saltat vatten. Kyl sedan i isvatten.
  2. Skär ner resterande av sparrisen, skiva potatis, vitlök och lök.
  3. Fräs lök, vitlök, potatis. Tillsätt sparris och fräs tillsammans i ca 30 sek.
  4. Tillsätt vin och koka ner till hälften, slå på buljongen och koka ca 5 min. Lägg i spenaten.
  5. Kyl och mixa sedan slät med olivolja. Smaksätt med salt.

Garnityr: Avhängd gräddfil, forellrom, sparristoppar och körvelkvistar.

Till den här rätten dricker ni med fördel Kuentz-Bas Riesling Collection, Alsace, Frankrike, 2011 (nr 85388 på Systembolaget) eller Mikkeller Drink’in The Sun (nr 11994 på Systembolaget).

Maj 2018