• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Intervju med Anastasia Lagerblad – kursetta på Restaurangchefsutbildningen HT16

september 11, 2017 Posted by

Intervju med Anastasia Lagerblad, Manager on duty på Elite Hotel Adlon på Vasagatan i Stockholm. Anastasia blev kursetta på vår restaurangchefsutbildning hösten 2016.

Varför valde du att utbilda dig till restaurangchef?
– Att utbilda mig till restaurangchef var faktiskt ett impulsivt beslut. Detta då min mor skulle öppna en restaurang och jag gärna ville hjälpa henne att bygga en bra och stark verksamhet. När jag en dag insåg att jag kommer att behöva agera och vara chef så ville jag gärna besitta de kunskaper som krävs för att jag skulle kunna utföra ett så bra jobb som möjligt och för att jag skulle kunna inge ett förtroende. Jag anser att det är viktigt att ha kunskap och lära sig alla grunder för att allt ska göras rätt från början och för att en verksamhet ska bli så stark som möjligt.

Att utbilda mig till restaurangchef var ett av de bästa besluten jag fattat då alla de kunskaper jag fått har varit direkt applicerbara i verksamheten och har även varit till hands för verksamheter inom andra områden som jag valt att jobba för. Utbildning är viktigt och det är vitalt att ha en ”verktygslåda” fylld med kunskap och verktyg för att vara en bra ledare.

Har du någon rekommendation till någon som funderar på att vidareutbilda sig?
 – Detta är en utbildning som ger effektiva verktyg för hur en verksamhet ska skötas och hur verksamheten sköts kostnadseffektivt. Det bästa är att alla de verktyg och kunskaper som lärs ut går att applicera direkt i den dagliga driften. Varje vecka får man en ny inblick i hur den egna verksamheten kan förbättras och ny inspiration.

Varför valde du Restaurangakademien?
– Jag valde att söka till Restaurangakademien då en bekant utbildat sig där och rekommenderade det. Och även när jag var inne på hemsidan och såg vilka som grundat akademien samt de varma ord som sagts om utbildningarna så kunde jag inte låta bli att söka just dit. Nu är det jag som rekommenderar Restaurangakademien till alla mina bekanta!

Tina Trigg, RestaurangakademienKommentarer