• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Hej Béatrice Becher – Sommelierföreningens nya ordförande

april 16, 2018 Posted by

Inför Sommelier-SM 2018 har vi intervjuat Sommelierföreningens nya ordförande Béatrice Becher. Béatrice läste YH-Internationell Sommelier hos oss 2010/2011 och valde sedan att fortsätta studera på vår WSET Diploma-utbildning. Hon driver prisbelönte vinbaren Folii på Södermalm tillsammans med Jonas Sandberg.

Vad tror du har lett dig dit du är idag?
 – Framförallt att jag har fått en bra grund och start från min utbildning. Det nätverket jag etablerade då har gett mig möjligheten att arbeta med väldigt inspirerande och duktiga människor.

Varför brinner du för Sommelierföreningen?
 – Jag vill vara delaktig i att bygga en plattform för sommelierer i Sverige där vi kan få utbyte och stärka varandra. Att kunna skapa roliga och lärorika events som kommer stärka både yrket och branschen.

Vad tror du att du kan tillföra i rollen som ordförande?
 – Med nya ögon och inspiration från mina egna erfarenheter både från tävlingar, import och restaurang hoppas jag att jag kan bidra med att utveckla mer verksamhet även utöver Sommelier-SM. Jag vill skapa en gemenskap i hela landet med fler aktiviteter, såsom provningar och andra lärorika evenemang.

Hur ser du på Sommelierföreningens framtid?
 – Mycket ljus! Jag tror att vi kommer bli en större förening och, som sagt, en gemenskap i hela landet tror jag kommer bidra till tillväxten.

Vilka frågor vill du driva?
 – Jag vill skapa relevans, få igång resor samt provningar så vi ständigt ökar kunskapsnivån.

Vad är framgångsreceptet för en sommelier idag?
 – Dagens gäster har stor kunskap och det gäller att vara lyhörd. För mig är det viktigt att ta inspiration från hela världen och vara öppen för bredden. I övrigt behöver du en relevant utbildning, omringa dig med bra förebilder, själv vara en bra ledare och vara hjälpsam och lära ut till kollegor. Och vara nyfiken och ha en vilja att ständigt lära dig mer!

Sommelier-SM är i år på At Six och går av stapeln den 6 maj i samband med massor av händelser runt om. Missa inte!
Du kan köpa biljett via länken här.Kommentarer