• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

HÅLLBARA DESSERTER OCH BAKVERK MED ELSA SUNDELL

Kursdatum: 25 september, kl. 09.30-16.00

Kursinnehåll: Varför måste man baka på samma sätt som det alltid har varit? Varför ska sötsaker främst se fina ut när maträtter främst ska vara goda? Att driva ett bageri men tänka som en kock var ett av mottona när Elsa Sundell öppnade sitt bageri Pomona för två år sedan.

Under kursen kommer du lära dig skapa desserter och bakverk på ett hållbart sätt.

Ur kursprogrammet:

  • Baka på svinn – vi tar hand om överblivna bullar och bröd och bakar nya, ännu godare grejer på det
  • Vi lär oss baka med vildplockade råvaror; blommor, bär och frukt och diskuterar om hur man kan spara och förädla sommarens råvaror
  • Dessert under vintern – hur man bör man tänka under vinterhalvåret när färska frukter och bär inte finns tillgängliga?
  • Fikaklassiker på hållbart vis – vi bakar bland annat mazariner utan mandel (en råvaror som kräver enorma mängder vatten)

Föreläsare: Elsa Sundell
Elsa är konditor, kock och bagare. Idag äger hon Bageri Pomona i Midsommarkransen där hennes fokus ligger på att arbeta så hållbart som möjligt. Elsa ser stora skillnader mellan restaurang- och bageri/konditoribranschen när det kommer till att arbeta hållbart – det vill hon ändra på! Hon arbetar med att minimera svinn, använda närproducerade och vildplockade råvaror samt byter ut ingredienser som inte är hållbart producerade.

Pris: 3 195 kr inkl. moms. I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!