• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

HÅLLBAR MATLAGNING OCH ZERO WASTE

Datum:
kontakta oss vid intresse

Innehåll:
I Sverige slänger vi cirka 400 000 ton mat per år, vilket innebär att en tredjedel av all mat som produceras hamnar i soporna. Trots att den går utmärkt att äta.

Hur kan vi får ner de här siffrorna och engagera oss mer för vårt klimat? Matsvinnet är ett problem, men samtidigt en möjlighet då det innebär en potentiell resurs som går att börja ta hand om.

Paul Svensson har arbetat med de här frågorna länge och drev bland annat pop-up restaurangen Retaste där allt i menyn tillagas på råvaror som annars skulle hamnat i soppåsen. Idag berättar han om sitt engagemang för den hållbara måltiden och delar med sig av sina bästa tips på hur du och din restaurang kan minimera matsvinnet, öka lönsamheten och vara en restaurang i framkant.

Vi avslutar med att prova några av Pauls zero waste-snacks.

Föreläsare: Paul Svensson
Paul Svensson är kock, krögare och kokboksförfattare. Han är känd för sitt hållbarhetstänk och i höstas såg vi honom i SVT:s prisbelönta program Maträddarna. Paul är kreativ ledare på Fotografiskas restaurang och öppnar snart nytt tillsammans med Tareq Taylor. Tidigare har han arbetat på många välrenommerade restauranger i Europa och varit kökschef på F12 och Bon Lloc.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Pris: 925 kr per person exkl. moms (1 157 kr inkl. moms)

Anmäl dig här!

Foto: Erica Wessman