• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Grönsaker i fokus

Datum:
11 september, 9.30-16.00

Kursinnehåll:
Har du svårt att hitta inspiration, eller vet du inte var du ska börja?
Hur tillagar jag råvaran på bästa sätt, hur använder man hela grönsaken? Kanske behöver du inspireras till nya sätt att skapa dina gröna rätter. Christofer har över 20 års erfarenhet från restaurangbranschen, och alltid med grönsaken i fokus.

Vi kommer under dagen fokusera på:

  • Grönsakens optimala innertemperatur
  • Tillagningsmetoder för olika råvaror
  • Tillvaratagande av hela råvaran
  • Hur man bygger en komplett vegetarisk rätt, och lägger till animaliska proteiner

Kursledare: Christofer Ekman
Christofer Ekman har under sina många år i restaurangbranschen arbetat på krogar både i Stockholm och i New York, bland annat som kökschef på F12* och senast som Paul Svenssons parhäst med Fotografiska, Retaste och Paul Taylor Lanthandel. Att laga mat med växtriket i fokus har Christofer utvecklat under åren och att vara kreativ med växter i säsong är en specialitet.

Pris: 2995 kr I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!

Foto: Erica Wessman