• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Grillad porchetta fylld med salsiccia, grillad tomatsallad och vitlökscreme

10 personer

Porchetta
1 liten fläsksida med svål
300 g salsiccia
3 msk dijonsenap
3 klyftor vitlök
2 knippen rosmarin
olivolja
salt
peppar

Skär ett tunt snitt längst hela fläsksidan och fläk ut till ett stort ark. Salta och peppra.
Plocka ut köttet ur korven. Finhacka vitlök och lite av rosmarinen.
Bred ut ett tunt lager senap på fläsksidan och strö över vitlök och rosmarin samt korven.
Rulla ihop till en tajt korv och bind upp med bindgarn. Stick in rosmarinkvistar mellan trådarna och salta ordentligt. Grilla tills köttet är mört på indirekt värme.

Grillad tomatsallad
1 kg Vikentomater
5oo g cour de boeuf tomat
1 ask basilika
2 silverlök
1 burk Nicoiseoliver
olivolja
salt

Skär tomaterna i stora bitar och salta dem. Grilla dem snabbt. Skala och skiva silverlöken tunt.
Blocka basilikabladen. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt.

Vitlökscreme
3 hela vitlökar
2 äggulor
3 dl rapsolja
2 msk vinäger
1 msk dijonsenap
salt

Lägg ner vitlökarna hela på sidan av kolen. Låt dem grillas tills de är helt genommjuka.
Blocka ut vitlöken ur skalet och låt dem kallna.
Mixa ihop vitlök, senap, äggula och vinäger. Häll i rapsoljan i en tunn stråle. Smaka av med salt.

Till den här rätten dricker ni med fördelRancho Zabaco Zinfandel, Sonoma County, Kalifornien, USA
(nr 89948 på Systembolaget)

Alkoholfritt alternativ: Nigrum Must
(nr 1925 på Systembolaget)

Juni 2018