• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Grillad citroncrème med gräddfil och hallon

10 personer

Citron curd:
4 ägg
200 g socker
1,5 dl citronjuice
Skal av 1 citron
300 g smör osaltat

Riv det gula av skalet på citronen. Dela citronerna på två och grilla snittytan. Pressa ut juicen.
Koka upp ägg, socker, citronjuice och skal, under kraftig vispning.
Slå allt i en mixer och tillsätt smöret.
Servera med avhängd gräddfil, hallon och lakritspulver.

Till den här desserten dricker ni med fördel:
Kloster Eberbach Berg Roseneck Riesling Beerenauslese 2011, Rheingau, Tyskland.

Alkoholfritt alternativ:
Lemonad
1,5 dl socker
1 l vatten
1 citron
silad juice av 4 citroner
is

Koka upp socker med vatten tills sockret har löst sig. Låt svalna.
Skär bort skalet på citronen.
Blanda ner citronskalet och färskpressad, silad juice av citronerna.
Låt lemonaden stå och dra kallt några timmar. Tillsätt isen innan servering.

Maj 2019