• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Godare, grönare vardagsmat

Kursdatum: Datumet för denna kurs har redan passerat.

Kursinnehåll: Det här är kursen för dig som vill äta ännu mer grönt, men tycker det är svårt att göra den smakmässigt enastående på rimlig tid.

Vi lagar gröna rätter där vi lär oss hur man adderar umami, krispighet, smak och skapar balans. Vi lär oss om råvaror och ingredienser som gör under i det gröna köket och om oväntade tekniker som ger fin konsistens, bra tuggmotstånd och mättnad. Förutom smakrik vardagsmat kommer vi även att göra smaskiga gröna tillbehör och användbara smakförstärkare. Vi kommer också prata om hur man kan laga smartare, mer resursssnålt och effektivt genom att preppa och göra storkok.

Inspirationen är hämtad från världens kök och är en blandning av veganska och lakto-ovo vegetariska maträtter. Målet är att skapa maträtter som är så smakrika och goda att man inte saknar köttet.

Föreläsare: Ylva Bergqvist
Redan i 1:a klass visste Ylva vad hon skulle bli som stor; kock. Så blev det också även om hon på senare år mest sysslat med matlagning utanför restaurangvärldens väggar. Ylva har arbetat ca 15 år som matstylist och skrivit över 1000 recept och flera kokböcker. Tre av böckerna är vegetariska och den senaste heter ”Mera vego på 30 minuter”.
Ylva älskar mat i alla dess former men särskilt den som är smakrik, generös och krispig. Tahini och miso är två favoritråvaror som hon använder mycket i sin matlagning, för att ”en liten klick göra stora under”.

Pris: 2995 kronor per kurstillfälle. 
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Foto: Lennart Weibull