Friterat ostron med blomkålspuré
10 pers.
Friterat ostron
Ingredienser
10 stora ostron
1 dl mjöl
1 äggvita
1 dl pankomjöl
1 l olja till fritering
- Öppna ostronen och sila av spadet i en sil.
- Koka upp vatten och blanchera ostronen snabbt. Kyl i isbad.
- Torka av på handduk.
- Vänd ostronen i mjöl, uppvispat ägg och avsluta med pankoströbröd.
- Fritera ostronen vid servering.
Blomkålspuré
Ingredienser
1 stort huvud blomkål
Ca 1 l mjölk
Salt
Ca 3 dl grädde
1 msk creme fraiche
Rivet skal och saft av 1 citron
- Skär ner blomkålen i små buketter, ta bort stammen.
- Koka kålen riktigt mjuk i mjölken. Koka ner grädden till häften i separat kastrull.
- Sila bort mjölken och pressa ur vätskan.
- Mixa till en slät puré med grädden, citron och cremefraichen, smaka av med salt.
Servera det friterade ostronet i sitt skal och lägg en liten sked blomkålspuré i botten. Toppa med dill.
Januari 2014
