• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

FRANSKA FESTMENYER

Kursdatum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll:Idag gör vi en djupdykning i det franska kökets bästa festmenyer för hemmakocken!

Tillsammans lagar vi tre menyer med olika svårighetsgrad och tema beroende på festens tillfälle. Dagens kursledare, Andreas Edlund, har stor kunskap av festmatlagning i hemmakök efter många år på Pontus Catering. Hans knep är att hitta menyer som går att förbereda långt i förväg och på ett snyggt sätt avslutas i festögonblicket så gästerna får känslan av nylagat. Förutom kockknep och härliga smaksättningar går han även igenom planering, inköp och förberedelser.

Dagen till ära har Andreas valt ut sina franska favoriter och menyer som passar vid olika tillfällen. Vad sägs till exempel om Smörkokt hummer med ängssyreravioli och citronsmörsås eller Quenelles de Brochet med kräftor och kalvbräss?

Föreläsare: Andreas Edlund
Andreas driver idag Restaurang Handelshuset i Saltsjöbaden tillsammans med konditorn Cecilia Andersson. Dessförinnan kommer han senast från Hotel At Six som köksmästare och innan dess arbetade han i Pontusgruppen där han bland annat ansvarade för cateringverksamheten. Andreas har även deltagit i svenska uttagningen för Bocuse d’Or, vunnit Årets Unga Kock 2011, arbetat på Riingo i New York och trestjärniga Michelinkrogen Georges Blanc i Frankrike.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm