• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

FISKELYCKA MED ÅRETS KOCK 2015 – THOMAS SJÖGREN

Datum:
lördagen den 17 mars 2018, kl 09:30-16:00
söndagen den 18 mars 2018, kl 09:30-1600

Kursinnehåll:  
Efter denna dag blir du en fena på fisk! Under Thomas Sjögrens säkra ledning i köket kommer vi att lära oss tillaga all sorts fisk. Vi kommer att arbeta mycket med hela fiskar, både runda och platta. Thomas går igenom styckning och hur vi hanterar de olika styckningsdetaljerna som vi får ut. Vi kommer också att lära oss hur vi ser att fisken är färsk i affären och hur du rimmar den bäst och varför.

Thomas går även igenom olika tillagningstekniker som att halstra, pochera och steka m.m. Vilken tillagningstemperatur ska fisk egentligen ha?

Genom recept på en mängd spännande och innovativa rätter får kursdeltagarna jobba med fisk från både insjöar och havet, kanske från någon fjällbäck också. Tillsammans med Thomas kommer det här bli en oförglömlig dag med massor av kunskap, smaksensationer och kanske några fiskehistorier.

Kursledare: Thomas Sjögren
Thomas vann titeln Årets Kock 2015 och blev därmed svensk mästare i professionell matlagning. Han är uppvuxen på Granö, norr om Umeå, men har arbetat större delen av sin karriär i Göteborg. Bland annat på Thörnströms Privata Rum, 28+ och Swedish Taste.

Pris: 2995 kr
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!