• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

FISK MED ÅRETS KOCK 2017 – JOHAN BACKÉUS

Kursdatum:
söndagen den 15 september 2019, kl 09:30-16:00

Kursinnehåll:
Idag ska vi lära oss att tillvarata hela fisken! Årets Kock 2017, Johan Backéus, kommer gå igenom hur du filéar en fisk och sen använder slaget till exempelvis fritering, ryggen till smörstekning, stjärtbiten till gryta, skinnet till att fritera krispigt, benet till fond, det överblivna köttet till en tartar osv…

Vi arbetar med fiskar i alla former och från både söta och salta vatten. Självklart lägger vi också vikt vid att skapa en mängd goda tillbehör!

Kursledare: Johan Backéus
Johan vann titeln Årets Kock 2017 och är därmed regerande svensk mästare i professionell matlagning. Han är uppvuxen i Sundsvall, men har arbetat större delen av sin karriär i Stockholm. Bland annat på Gondolen, Restaurang BAR och Restaurang LUX. Numera hittar vi honom på Aveqia.

Pris: 2995 kr
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!