• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

FIKA – SVENSKA KLASSIKER

Välj mellan nedan datum:
kontakta oss vid intresse

Kursinnehåll: Back to the Roots! Vill du bemästra de svenska klassikerna inom bakning så är det här ett ypperligt tillfälle. Tea har lånat recept från hennes mormor och svärmormor för att föra vidare till dagens generation. Här bakar vi: Toscakaka, prinsessbakelser, Budapeststubbe, småkakor, ambrosiakaka, mochatårta, dammsugare, Oscar den II:s tårta, sockerkaka, geléhallon, mazariner, pariservåfflor, milanopinnar och mycket mer!

Lär dig historien bakom bakverken som fyllde konditoridiskarna för 50 år sedan och häng med på en heldag i köket med Tea!

Kursledare: Dorotea Malmegård
Tea Malmegård har sedan sin treåriga kockutbildning i London arbetat på Lux Stockholm, Gotham Bar & Grill i New York och som chefskonditor på Operakällaren där hon bland annat fick äran att göra desserten och tårtan till Prinsessan Madeleines bröllop. Utöver det har hon kommit på andra plats i Kanal 5:s Dessertmästarna, arbetat som redaktör på Roy Fares tv-program United States of Cakes och släppt boken Desserter!

Pris: 2995 kr
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!