• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Fem frågor till Malin Hvitfeldt – kursetta på kökschefsutbildningen!

January 16, 2017 Posted by

Hur hamnade du i restaurangbranschen?
 – Jag har alltid velat arbeta med mat, men började med att studera till lärare. Efter några års studier insåg jag att jag helt enkelt inte kan hålla mig ifrån matens fantastiska värld. Då tog jag jobb som kock på en förskola och läste in kockutbildningen på kvällstid. På den vägen är det. Idag är jag kökschef på Fredrikshovs Slotts Skola i Stockholm och har världens roligaste arbete!

Varför valde du att studera på Restaurangakademiens kökschefsutbildning?
 – Jag fick jobb som kökschef trots att jag inte var utbildad till det. Jag visste ju redan innan att det här är den bransch jag vill fortsätta arbeta i, så jag insåg att en kökschefsutbildning vore på sin plats. Jag har flera bekanta som har studerat vid Restaurangakademien så det var ett självklart val för mig!

Hur har utbildningen levt upp till dina förväntningar?
 – Utbildningen som sträckt sig över höstterminen är verkligen det roligaste jag gjort. Det kan låta konstigt, men att få vara med likasinnade människor i en atmosfär som bara osar mat, bokstavligen, har varit så himla roligt. Veckans absoluta höjdpunkt. Allt jag lärt mig har jag verkligen kunnat applicera i min egen verksamhet. Så utbildningen levde minst sagt upp till mina förväntningar.

Vad tar du främst med dig från utbildningen?
 – Kontakten och nätverket med alla kunniga människor. Jag har mött så otroligt många skickliga personer och titt som tätt har jag suttit helt star strucked i skolbänken när mina idoler hållit föreläsningar! 

Har du något råd till den som funderar på att börja studera på kökschefsutbildningen?
 – Jag kan av hela mitt hjärta råda alla som funderar på att läsa kökschefsutbildningen på Restaurangakademien att GÖRA det! Det är så lärorikt, så roligt och framförallt får man lunch av världsklass! Det kommer bli en termin man aldrig kommer glömma, det kan jag lova!

Kökschefsutbildningen omfattar en heldag i veckan under 13 veckor. Nästa kursstart 15 februari.Kommentarer