• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Fem frågor till Anders Bylund – kursetta på kökschefsutbildningen

augusti 10, 2018 Posted by

Vi har pratat med Anders Bylund från Bockholmen Hav & Restaurang som blev kursetta på vårens kökschefsutbildning.

Hur hamnade du i restaurangbranschen?
– Jag hade gått ut gymnasiet som bilmekaniker och tyckte inte riktigt att det var min grej. När min handläggare på Arbetsförmedlingen frågade vad jag ville arbeta med om jag fick välja själv, svarade jag ”kock!”. Då rekommenderade hon en ettårig utbildning i Umeå och på den vägen är det.

Varför valde du att studera på Restaurangakademiens kökschefsutbildning?
– Jag fick en ny tjänst inom Bockholmengruppen och då blev jag erbjuden att gå kökschefsutbildningen på Restaurangakademien också. Det tyckte jag lät otroligt roligt, både att få mer kunskap och att få ta med mig lärdomen ut i jobbet sedan.

Hur har utbildningen levt upp till dina förväntningar?
– Den har överträffat mina förväntningar faktiskt! Jag trodde inte att den skulle ha sådan stor inverkan på mig, men jag har verkligen känt att den har hjälpt mig att bli en bättre chef och människa.

Vad tar du främst med dig från utbildningen?
– Väldigt mycket om vad jag ska jobba med som chef och hur jag ska vägleda min personal.

Har du något att säga till den som funderar på att läsa kökschefsutbildningen?
– Att det är en väldigt rolig och lärorik utbildning! Den har ett väldigt brett spektrum och täcker det mesta en kökschef behöver idag – från ekonomi till ledaregenskaper.

Kökschefsutbildningen omfattar en heldag i veckan under 13 veckor. Nästa kursstart 5 september.Kommentarer