• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Färska vårrullar med kungskrabba, krispiga grönsaker och koriander

10 pers

10 blad rispapper
300 g kokt kungskrabbskött  eller annat kokt skaldjur tex räkor eller hummer
2 äggulor
0,5 msk dijonsenap
0,5 msk chardonnayvinäger
1 msk soja
3 dl rapsolja
1 morot
1 matpapaya
1 bit rättika
1 msk fisksås
0,5 msk sesamolja
saft från 1 lime
koriander
3 gemsallad

Plocka ut köttet ur krabban och se till att alla lameller är borta.
Hacka över köttet.
Vispa äggulor, dijonsenap och vinäger i en bunke.
Tillsätt olja långsamt under vispning till en tjock majonnäs.
Smaka av med soja.
Blanda ihop krabban med lite av majonnäsen till en kladdig röra.

Skala och strimla ner morot, papaya och rättika.
Blanda i lime, fisksås och sesamolja.

Doppa rispapperbladen i en skål med varmt vatten tills de blir mjuka.
Viktigt att det inte ligger för länge.
Lyft upp bladen och lägg dem på en torr handduk.
Lägg på lite av krabbröran och grönsakerna.
Toppa med koriander och vik ihop dem tajt till en rulle.
Skär upp dem i lagom bitar och servera i ett salladsblad.

Till den här rätten dricker ni med fördel:
Fistful of Love, Spätburgunder Rosé, Wine Mechanics. Druvor från Pfalz Tyskland, vinmakning i Göteborg.

Alkoholfritt alternativ:
Äpplesoda med lime och lagerblad från Dryckeriet.

Maj 2020