• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

SKAFFERI, JORDKÄLLARE OCH KALLA HAV

Kursdatum: 22 januari, kl. 09.30-16.00

Kursinnehåll: Kusen riktar sig till dig som har ett starkt intresse för råvaror och matlagning och som vill vidareutvecklas som matlagare. Utbildningen ger dig redskap att avgöra kvaliteten på råvarorna och att arbeta utifrån respektive säsong. Du kommer få ta del av hur den professionella kocken arbetar, lära dig olika handgrepp och arbetsmetoder utifrån råvara, kvalitet och användningsområde. Teori varvas med praktik där utgångspunkten är våra fyra svenska säsonger och de råvaror som kännetecknar dessa. Råvarorna som används är närodlade eller svenskproducerade.

    Ur kursprogrammet:

  • skafferi, jordkällare och kalla hav
  • fisk och skaldjur
  • övervintrande grönsaker – äpple, purjolök, jordärtskocka
  • musselfond, fiskfond
  • potatisspecial – vilka sorter ska vi använda nu, hur vi använder de olika sorterna

Föreläsare: Magnus Albrektsson
Magnus driver idag Albrektsson Gastronomic, där han erbjuder matlagningskurser, catering och privata middagar. Magnus är sedan ett par år en av de flitigast anlitade kursledarna på Restaurangakademien. Med sina dryga 20 år på välrenommerade restauranger som Riche, Rolfs Kök och F12 group har han skaffat en ovanlig kompetensbas som han gärna delar med sig av. Magnus är van vid att lära upp yngre kockar och arbetar mycket pedagogiskt för bästa inlärning.

Pris: 2 995 kr inkl. moms (8 985 kr inkl. moms vid bokning av alla fyra tillfällen). I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.

Kursen går att boka separat eller tillsammans med de andra kurstillfällena. Bokar du alla fyra tillfällen samtidigt betalar du endast för tre.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

OBS! Vi reserverar oss för ev. ändringar beroende av smittläget.

Anmäl dig här!