• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

En dag på WSET Level 4 Diploma

October 7, 2016 Posted by

09:00 Ett laddat gäng är vi som anländer till salen och möts av Thomas Håkansson från Systembolaget. Vi sätter oss ner, Thomas drar undan draperiet och fram träder en whiteboard fylld till max med anteckningar. Så mina vänner, låt oss nu gå igenom det viktigaste som hänt i år inom destillatvärlden. Det blir en timme sprängfylld av information och ett perfekt sätt att få igång hjärnan samt för att få en klarare bild av vad som kan komma att krävas av oss om några veckor.

10:00 Nu är det dags att prova! Den första av dagens åtta flighter hälls upp och vi börjar med en genomgång av provningsmetodiken, vilka värden ska vi utgå ifrån och vad anses egentligen alkoholen vara i en dryck som generellt sett håller någonstans runt 40%. Frågorna haglar över Thomas och innan vi vet ordet av är det dags för lunch.

12:00 Köksmästare Wallmo serverar alltid fantastiska luncher och i dag är inget undantag, Idag bjöds det på en välbehövd tallrik oxkind Bourguignon.

13:00 Mätta och belåtna attackerar vi genast nästa flight. Diskussionerna är nu på detaljnivå och vi analyserar t.ex. skillnader mellan japansk och skotsk malt och hur alkoholhalten påverkas beroende på i vilket klimat destillatet har legat på fat. Men vi diskuterar även huruvida Kirsch är ett gott destillat eller inte 🙂

17:00 Med en bedövad palett och huvudet fyllt av kunskap och intryck avslutar vi dagen. Nu väntar en månad full av studier och destillat!

Mattias Dahl, studerande WSET Level 4 DiplomaKommentarer