• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

DESSERTER OCH BAKVERK MED DANIEL ROOS

Kursdatum: 3 december, 09.30-16.00

Kursinnehåll: I denna kurs kommer Daniel lotsa oss genom desserter i alla dess former, genom sitt yrkes historia, dess nutid samt spår av framtiden via sina personliga bidrag i tävlingar, reportage och tillställningar. 

Han låter oss pröva på recept för klassiska desserter som brûlée och crème caramel men även hur man enkelt gör sina maränger helt perfekta. Glassar och sorbeter tillagas. Mousser vispas fluffiga. Krämer och såser kokas och smakas av med julinspirerande ingredienser. Cheesecakes, tarter och pannacotta med olika smaker och utseenden gör vi tillsammans i flera steg för att se variationsmöjligheterna med dessa underbara desserter. Vi bakar flarn och kakor som komplement till desserterna samt diskuterar hur man lägger upp och presenterar desserten på vackraste sätt. Dessutom delar Daniel med sig av ett och annat tips inför julbaket!

Föreläsare: Daniel Roos
Daniel är konditor och driver Restaurang K-märkt. Han var tidigare medlem i det Svenska Kocklandslaget och med dem vann han bland annat OS-guld 2012. Vid Kronprinsessan Victorias bröllop i juni 2010 ansvarade han för desserten och så även vid Nobelfesten alla år sedan 2014. Titta närmare på hans vackra skapelser på www.pastrydesign.se.

Pris: 3 195 kr inkl. moms. I priset ingår kursmaterial, förkläde, diplom, mat och dryck.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!