• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

DESSERTER & BAKVERK MED DANIEL ROOS

Kursdatum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll: Som rekordung chefskonditor, 24 år, på anrika Operakällaren tog Daniel det erfarna etablissemanget med storm. Visst har det varit tunga år med massor av timmar vid marmorskivan i patisseriet, men värt varenda minut!

Daniel är lugn och stabil med idéer som flödar som rinnande vatten. En förutsättning för deltagandet i Kocklandslaget är också en tävlingsinstinkt, och den lyser starkt om honom!

Daniel lotsar oss genom desserter i alla dess former, genom sitt yrkes historia, dess nutid samt spår framtiden via sina personliga bidrag i tävlingar, reportage och tillställningar. Han låter oss pröva på recept för klassiska desserter som brûlée och crème caramel men även hur man enkelt gör sina maränger helt perfekta. Glassar och sorbeter tillagas. Mousser vispas fluffiga. Krämer och såser kokas och smakas av med vanilj, apelsinskal och choklad.

Cheesecakes, tarter och pannacotta med olika smaker och utseenden gör vi tillsammans i flera steg för att se variationsmöjligheterna med dessa underbara desserter. Vi bakar flarn och kakor som komplement till desserterna samt diskuterar hur man lägger upp och presenterar desserten på vackraste sätt.  Idag kommer Daniel även att lägga till några bakverk!

Föreläsare: Daniel Roos
Daniel driver Restaurang K-märkt och var tidigare medlem i det Svenska Kocklandslaget. Med dem vann han bland annat OS-guld 2012. Vid Kronprinsessan Victorias bröllop i juni 2010 ansvarade han för desserten och så även vid Nobelfesten alla år sedan 2014. Titta närmare på hans vackra skapelser på www.pastrydesign.se

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm