• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

DESSERTKURS MED MARTIN MORAND

Datum:
kontakta oss vid intresse

Kursinnehåll:
Den här kursen erbjuder allt vad du behöver veta för att skapa en vacker och välbalanserad dessert med smaken i fokus. Under kursen kommer vi arbeta med många av våra svenska bär vilket har blivit lite av Martins signum i sitt dessertskapande. Självklart kommer vi även att använda oss av frukter, örter, grönsaker, blommor och choklad som smaksättare.

Vi går igenom grundläggande karamell- och chokladarbeten, lär oss olika tekniker för att skapa en perfekt mousse, cremeux, glass, bavaroise, sorbet eller namelaka.

Tillsammans diskuterar vi smakkombinationer, texturer och temperaturer och lyfter fram vikten av balansen mellan dessa i en bra dessert. Dessutom pratar vi säsong, lokala råvaror och våra svenska tillgångar. Hur gör vi för att förlänga vår härliga men korta svenska sommarsäsong?

Kursledare: Martin Morand
Martin Morand driver företaget Pastry Inspiration. 2018 vann han det nordiska mästerskapet Nordic Pastry Cup och 2015 såg vi honom som vinnare i Kanal 5:s tv-program Dessertmästarna. Martin vill genom sina desserter och smakfulla kreationer inspirera och utmana alla våra sinnen till att uppleva en njutning i ätögonblicket. En upplevelse av lycka.

Pris: 2995 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!