• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

DESSERTKURS FÖR HEMMAKONDITORN 1.0

Välj mellan nedan kursdatum:
kontakta oss vid intresse

Kursinnehåll:
Lär dig laga enkla och snabba desserter med Cecilia Andersson, Årets konditor 2012 och  ordförande i Årets konditor föreningen. Recepten passar perfekt för att sätta lite färg på vardagsmenyn eller ta fredagsmyset till en ny nivå. Det här är en baskurs som passar alla, även dig som inte har bakat så mycket innan. Cecilia älskar att hitta smarta lösningar och tycker att vi krånglar till det för mycket ibland. Desserter behöver inte vara svårt, bara man får lära sig de enkla knepen och hur man ska tänka och planera.

Under dagen kommer vi ägna oss åt bakning, dekorering och presentation av Cecilias gedigna recept. Till exempel Citrusparfait med pepparmaräng och hallon, Björnbärspannacotta med lakritsmaräng, nougat och björnbärsgranité, Bruten kanelkladdkaka med ingefärstosca och lättvispad grädde. Ja, listan över härliga avslut på en måltid kan göras lång när Cecilia Andersson tar med oss in i sitt dessertkök!

Kursledare: Cecilia Andersson
Cecilia äger och driver restaurang Handelshuset i Saltsjöbaden tillsammans  med sin sambo, kocken Andreas Edlund. Hon har bott och arbetat i Stockholm i 12 år, men kommer ursprungligen från den lilla orten Malmköping. 2008 vann hon Årets pralin och då satte tävlandet  igång på riktigt. Den största vinsten var Årets konditor 2012. Tidigare har hon varit chefskonditor på  Tössebageriet och arbetade sedan med Frantzén på NK, vidare till konferenshotellet Vår Gård och nu restaurangägare.

Pris: 2995 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!