• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Citronmarinerad hummer med blomkålscrème, råstekt blomkål och blomkålscrudité

10 pers

Citronmarinerad hummer
5 kokta humrar
1 citron
2 msk olivolja
gräslök
salt
peppar

  1. Plocka hummerköttet från klorna och stjärten. Lägg allt kött i en bunke.
  2. Zesta och pressa citronen. Blanda tillsammans med olivolja.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär gräslöken tunt till små ringar.
  5. Blanda ihop hummerkött, dressing och gräslök precis innan servering.

 

Blomkålscrème
1 huvud blomkål
c:a 1 l mjölk
c:a 3 dl grädde
1 msk creme fraiche
salt

  1. Skär ner blomkålen i små buketter, ta bort stammen.
  2. Koka kålen riktigt mjuk i mjölken. Koka ner grädden till häften i separat kastrull.
  3. Sila bort mjölken och pressa ur vätskan.
  4. Mixa till en slät puré med grädden och creme fraichen, smaka av med salt.


Marinerad hyvlad blomkål
1/2 huvud blomkål plockat i stora buketter
2 msk olivolja
1 msk chardonnayvinäger
4 msk grovhackad körvel
salt

  1. Hyvla blomkålen tunt på mandolin och lägg i isvatten.
  2. Vänd upp i en dressing på olja och vinäger precis innan servering.
  3. Toppa med körvel.

Garnityr: Råstekt blomkål och dill

Till den här rätten dricker ni med fördel Charles Heidsieck Brut Réserve, Champagne, Frankrike (nr 77522 på Systembolaget)

Alkoholfritt alternativ: GodDryck No 1 Prestige Cuvée (nr 19018 på Systembolaget)