• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

CHOKLADKURS MED PRALINER I FOKUS

Datum:
Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll:
Den här dagen flyttar Chokladfabriken in i Restaurangakademiens lokaler för en dag. Ägaren Martin Isaksson som är en mästare på choklad leder dig genom resan i chokladens förtrollande värld. Praliner är i fokus och mängder av olika fyllningar, ganacher och nougater med mera kommer att produceras för att sedan förgyllas med blank och inbjudande choklad.

Det blir en grundlig genomgång av de olika teknikerna för att tillverka choklad och praliner av högsta kvalitet. Allt från grunden och utan några tillsatser. Du kommer få nya spännande chokladrecept och idéer på trendiga smaksättningar som får bli utgångspunkten i ditt eget experimenterande.

Kursledare: Martin Isaksson
Martin Isaksson grundade Chokladfabriken 1997 tillsammans Ellinor Isaksson. Två chokladälskande personer som tyckte att vi i Sverige borde kunna få tag på bättre praliner. Idag finns Chokladfabriken på tre ställen i Stockholm och succén bara fortsätter. Martin Isaksson  är konditor och har varit med fyra år i Svenska Kocklandslaget och vunnit många utmärkelser där. Han sitter även i juryn för Årets Konditor och blev nyligen utsedd till lagledare för Konditorlandslaget. Martin brinner för högkvalitativa chokladprodukter och hans praliner har till och med hittat ända vägen till Japan där de säljs på exklusiva butiker i Tokyo.

Pris: 2895 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.