• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

CHOKLAD!

Kursdatum: Kursdatumet har redan passerat. Är du intresserad av att gå denna kurs? Maila oss gärna på info@restaurangakademien.se

Kursinnehåll: Det här är en kurs som fullkomligt svämmar över av härlig choklad! Det blir bakelser, tårtor med bryléfyllning och pannancotta, bakad chokladmousse, len chokladglass, rostad choklad, Namaleka, eclair och en chokladpralin med olika lager i fyllningen.

Vi kommer att prata choklad, smaka choklad och praktisera olika tekniker. Ett och annat vintips som passar till blir det också!

    Ur kursprogrammet:

  • Chokladmoussetårta med bryléfyllning och klar chokladglace
  • Vit chokladmoussetårta med pistaschbotten
  • Brownie-pralin
  • Choklad Choux au crackelain med chokladganach, vaniljkräm och namaleka
  • Varm bakad chokladmousse med chokladglass, löv och oxalis
  • Eclair
  • Bakad chokladtartlette
  • Blondie bakelse med saltkola namaleka

Föreläsare: Elisabeth Johansson
Konditor, kock, matstylist, kokboksförfattare (hela 10st!), restaurangkonditor, utvecklingsbagare – kärt barn har många namn! Vår favorit Elisabeth har gjort det mesta man kan inom sitt skrå, och då blivit en mästare i världsklass. I dagsläget känner de flesta igen henne som en av jurymedlemmarna i tv-programmet ”Hela Sverige bakar” och faktum är att Elisabeth själv besitter tävlingsmeriter med flera medaljer i bagaget.

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

OBS! Vi reserverar oss för ev. ändringar beroende av smittläget.

Anmäl dig här!