• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Choklad!

Datum:
14 mars, 9.30-16.00

Kursinnehåll:
Det här är en kurs som fullkomligt svämmar över av härlig choklad! Det blir bakelser, tårtor med bryléfyllning och pannancotta, bakad chokladmousse, len chokladglass, rostad choklad, Namaleka, eclair och en chokladpralin med olika lager i fyllningen.

Vi kommer att prata choklad, smaka choklad och praktisera olika tekniker. Ett och annat vintips som passar till blir det också!

  • Chokladmoussetårta med bryléfyllning och klar chokladglace
  • Vit chokladmoussetårta med pistaschbotten
  • Brownie-pralin
  • Choklad Choux au crackelain med chokladganach, vaniljkräm och namaleka
  • Varm bakad chokladmousse med chokladglass, löv och oxalis
  • Choklad- och hasselnötseclair
  • Chokladbiskvie med tryffel och kakaonibs
  • Bakad chokladtartlette
  • Blondie bakelse med saltkola namaleka

Kursledare: Elisabeth Johansson
Konditor, kock, matstylist, kokboksförfattare (hela 10st!), restaurangkonditor, utvecklingsbagare = kärt barn har många namn! Vår favorit Elisabeth har gjort det mesta man kan inom sitt skrå, och då blivit en mästare i världsklass.

Pris: 2995 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!