• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

CancerRehabFondens Journalistpris på Restaurangakademien

March 22, 2016 Posted by

Den 9 mars var det återigen dags för CancerRehabFonden att dela ut sitt stora journalistpris. Restaurangakademien är stolt huvudsponsor av denna viktiga fond som hjälper cancerdrabbade att komma vidare och hitta tillbaka till livet efter avslutad behandling.

Ca 100 uppslupna gäster samlades i våra lokaler och fick under ledning av kvällens konferencier, tillika CFR-ambassadören Katarina Hultling, ta del både av skönsång signerad det äkta paret Anna Sahlene och Jimmy Wahlsteen, goda drycker från Spring Wine och Spendrups och naturligtvis vår kökschef Julius Wallmos parad av kulinariska läckerheter.

I år gick priset på 50 000 kronor till skådespelaren och bloggaren Fabian Bolin. På bilden syns han tillsammans med juryn beståendes av Marianne Rundström, Bengt Bengtzon, Eva Hansen och Lotta Aschberg. Priset delades ut av CancerRehabFondens Generalsekreterare Eva Hansen och juryns motivering löd:

"CancerRehabFondens Journalistpris 2015 går till Fabian Bolin. Snabba Cash-stjärnan har med sin blogg ”War on cancer” (Krig mot cancer) naket beskrivit sitt krig mot leukemi och sin kamp för att återvända till det liv han älskar så mycket. Bloggen har inte bara haft stor betydelse för Fabian själv utan har berört och hjälpt många människor i Sverige och internationellt."

Fler bilder och Fabians fantastiska tacktal hittar ni på CancerRehabFondens blogg.

Malin Axelsson Jonsson, eventansvarig RestaurangakademienKommentarer