• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Buljongkokt högrev med rotfrukter

10 personer

2 kg högrev
2 liter ljus kalvfond eller kycklingfond
1 flaska lageröl
5 orangea morötter
5 gula morötter
1 rotselleri
5 majrovor
4 persiljerötter
1 vitlök
1 kruka timjan
1 knippe persilja (grovt skuren)

Putsa högrevet och bind upp med bindgarn. Salta och stek i smör till härlig färg!
Skala alla rotfrukter och skär ner i mindre bitar. Dela vitlöken på mitten med skalet kvar.
Lägg köttet i en tryckkokare och lägg i grönsaker, vitlök och timjan. Slå i fonden och ölet.
Sätt på locket och koka under tryck ca 20 minuter. Kolla om grönsakerna är mjuka.
Om de är färdiga, lyft upp dem och spara till senare. Låt köttet koka ytterligare 30 min eller tills det är mört. Lyft upp köttet och sila buljongen. Koka ner till bra smak. Smaka av med salt.

Servera köttet med grönsaker, buljong, persilja och en god pumpapuré.

Till den här rätten dricker ni med fördel:
Louis M Martini Cabernet Sauvignon, Napa Valley, USA (Nr 6723 på Systembolaget)

Alkoholfritt alternativ:
Alain Milliat Jus Griotte, 100 % körsbär, Frankrike

Oktober 2019