• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

BRÖDKURS MED ADAM SÖDERSTRÖM

Datum: lördag 21 mars 2020, kl. 09:30-16:00

Kursinnehåll:
Idag flyttar Bageri Petrus in på Restaurangakademien! Bagerichef Adam Söderström guidar oss fram till några av deras populäraste produkter, till exempel sirapsfrallan och smörfrallan. Han går igenom surdeg, skållningar och smaksatta degar samt pratar om jäsning, degkörning, bakkemi och avbak. Vi går även igenom råvaror i bakandet. Under dagen kommer du också att få lära dig att baka bröd i en gjutjärnsgryta, och slipper därmed köpa hem dyra jästkorgar.

Självklart kommer du inte heller gå härifrån utan att ha bakat Bageri Petrus berömda kanelbullar!

Kursledare: Adam Söderström
Adam Söderström är coach i Svenska Bagarlandslaget och arbetar till vardags som bagerichef på Bageri Petrus i Stockholm. Innan dess fann vi honom på några av Stockholms mest välrenommerade bagerier, till exempel Magnus Johanssons Bageri & Konditori. Adam tog hem titeln Svensk Mästare för professionella bagare i Årets Bagare 2014 och har därefter tävlat i såväl Eurpoakvalet till VM som i Nordiska Mästerskapen.

Lokal: Kursen hålls i Restaurangakademiens utbildningskök på Rökerigatan 4 i Slakthusområdet

Pris: 2 995 kronor per deltagare inkl. moms I priset ingår en vällagad lunch signerad vår kökschef Julius Wallmo, Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, och alla ingredienser samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig för att du ska få ut mesta möjliga av kursinnehållet.

Anmäl dig här!