• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

BOURGOGNES STORHETER – GRAND CRU OCH PREMIER CRU

Kursdatum: 14 oktober, kl. 17.00-21.30

Kursinnehåll: I denna exklusiva kvällskurs får du möjlighet att delta i en spännande vinprovning av Bourgogne – världens främsta vinregion. Kvällen börjar med champagnemingel följt av vinprovning där vår föreläsare Ulrika Karlsson gör nedslag i vissa av dessa Cru:er. Hon kommer belysa skillnader och lyfta frågeställningar kopplade till drycken som ska provas. Till dryckesprovningen kommer du givetvis bli serverad något att äta.

Ur kursprogrammet: I vårt tycke ska en bra Premier Cru återspegla kommunens viktigaste egenskaper samtidigt som den ska ha en extra växel och förmåga att leverera ytterligare dimensioner av upplevelse. Detta leder oss in på en av middagens diskussionsfrågor: Är 684 stycken Premier Cru i Bourgogne för mycket? Vidare anser vi att en Grand Cru värd sitt namn bör vara tydligt definierad sitt ursprung och ett betydligt större vin än ”enklare” klassificeringar i kommunen. Några av världens exklusivaste viner är Grand Cru Bourgogne. Borde det således finnas fler än 33 stycken Grand Cru i Bourgogne? Svaren på frågorna och mycket mer lär du dig under denna fantastiska helkväll i sann Bourgogne-anda!

    Exempel på viner som kommer provas under kvällen:

  • 2011 Bonnes Mares Grand Cru Domaine Newman
  • 2011 Beaune Premier Cru Les Grèves Domaine Newman
  • 2012 Clos de Vougeot Grand Maupertui Grand Cru Domaine Jean-Marc Millot
  • 2012 Vosne-Romaneée Premier Cru Les Suchots Domaine Jean-Marc Millot
  • 2017 Charmes-Chambertin Grand Cru Domaine Humbert Frères
  • 2017 Gevrey-Chambertin Premier Cru Poissenot Domaine Humbert Frères
  • 2017 Batard-Montrachet Grand Cru Domaine Marc-Antonin Blain
  • 2016 Meursault-Perrières Premier Cru Domaine Darviot-Perrin
  • 2017 Corton-Charlemagne Grand Cru Joseph Drouhin
  • 2017 Beaune Premier Cru Clos des Mouches Joseph Drouhin

Föreläsare: Ulrika Karlsson 
Ulrika är krögare och sommelier och driver Krakas krog på Gotland. Hon är känd för sin gedigna kunskap inom service, försäljning och dryck och är sedan 2017 kreativ ledare för Restaurangakademiens utbildningar inom dryck och matsal.

Pris: 4 375 kr inkl. moms (3 500 kr exkl. moms).

Plats: Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Anmäl dig här!