Björn Hallings pepparkakor
Ingredienser
3 dl socker
1 dl honung
1 dl sirap (ljus)
1.5 dl färskpressad apelsinjuice
Zest från 3 apelsiner
300 g smör
0,5 msk kanel
2 msk ingefära
40 g riven färsk ingefära
2 tsk bikarbonat
c:a 12 dl vetemjöl
- Smält samman socker, honung, sirap, smör och kryddor med apelsinjuicen i en stor kastrull. Låt svalna något.
- Blanda bikarbonaten med 2/3 delar av mjölet och rör ned i kastrullen.
- Skrapa upp degen på bakbordet och arbeta in resten av mjölet till en smidig deg.
- Mjöla degen lätt.
- Lägg i en bunke och täck med plastfilm.
- Kyl ett par timmar eller över natten.
- Kavla ut degen tunt, stick ut figurer.
- Baka ungefär 5 minuter i 200 grader.
Till pepparkakorna rekommenderar vi Restaurangakademiens Adventsglögg!
