• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Björn Hallings pepparkakor

Ingredienser
3 dl socker
1 dl honung
1 dl sirap  (ljus)
1.5 dl färskpressad apelsinjuice
Zest från 3 apelsiner
300 g smör
0,5 msk kanel
2 msk ingefära
40 g riven färsk ingefära
2 tsk bikarbonat
c:a 12 dl vetemjöl

  1. Smält samman socker, honung, sirap, smör och kryddor med apelsinjuicen i en stor kastrull. Låt svalna något.
  2. Blanda bikarbonaten med 2/3 delar av mjölet och rör ned i kastrullen.
  3. Skrapa upp degen på bakbordet och arbeta in resten av mjölet till en smidig deg.
  4. Mjöla degen lätt.
  5. Lägg i en bunke och täck med plastfilm.
  6. Kyl ett par timmar eller över natten.
  7. Kavla ut degen tunt, stick ut figurer.
  8. Baka ungefär 5 minuter i 200 grader.

Till pepparkakorna rekommenderar vi Restaurangakademiens Adventsglögg!