• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Barigoule på kronärtskocka, fänkål och morötter, med små tomater och olivolja

4 portioner

4 kronärtskockor
6 späda morötter
3 fänkål
8 cocktail tomater på kvist
2 dl vitt vin
4 dl grönsaksfond
Persilja
Timjan
Olivolja
Salt och peppar
Oliver
Körvel
Vattenkrasse

    1. Skala och skär ut hjärtat på kronärtskockan. Skrapa ut skägget med en sked och dela hjärtat på två.
    2. Skala fänkålen med en potatisskalare och dela sedan varje fänkål på sex lika stora bitar. Skala morötterna och skär i sneda bitar.
    3. Fräs grönsakerna i olivolja några minuter. Tillsätt timjan, persilja och vitt vin. Låt koka ihop.
    4. Tillsätt grönsaksfonden och koka grönsakerna mjuka.
    5. Torka tomaterna på en plåt i ugn ca 90 grader 1 timme.
    6. Lyft upp grönsakerna ur vätskan och koka ihop någon minut. Salta och peppra.
    7. Lägg upp grönsakerna och häll på lite av fonden. Dekorera med oliver tomater och örter.Ringla över god olivolja.

Servera som den är eller tillsammans med smörstekt fisk

Till den här rätten dricker ni med fördel 2019 Il Nespolo Langhe Arneis, Azienda Agricola Prinsi, Piemonte, Italien.
(Nr 2712 på Systembolaget)

Alkoholfritt alternativ: Die Bio Weisse, Salzburger Biermanufaktur, Österrike
(Nr 1902 på Systembolaget)