• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Baka – med söta degar

Datum:
1 maj, 9.30-16.00

Kursbeskrivning: 
Under en heldag kommer du tillsammans med Alexander att få baka en mängd söta bullar på olika degar, både några nya och spännande bullar, men även några underbara klassiker!

Han kommer att dela med sig av experttips samt enkla tekniker för att du ska kunna ta din bakning till en ny nivå. Vi kommer att gå igenom allt från olika sorters mjöl, hur du får en ännu saftigare bulle eller hur du knyter en perfekt kardemummaknut. Vid kursens slut kommer du att ha en rad nya kunskaper och recept att få sätta på prov där hemma.

  • Genomgång av råvaror
  • Fyllningar
  • Fördeg och poolish
  • Klassisk vetedeg med poolish
  • Karlspaderdeg med fördeg
  • Hot Cross Buns

Kursledare: Alexander Pelli
Som medlem i det Svenska bagarlandslaget har Alexander vunnit utmärkelsen ”Bästa söta bröd och bullar” två år i rad i Nordiska Mästerskapen. År 2019 vann han det svenska mästerkapet för professionella bagare och kunde därmed titulera sig som Årets Bagare 2019. Till vardags arbetar han på Bageri Petrus och gästar även Nyhetsmorgon regelbundet med sina bakkunskaper.
För att se mer av Alexanders bullar och bröd kika in på hans instagram @alexanderpelli.

Pris: 2995 kronor per deltagare
I priset ingår Restaurangakademiens förkläde, receptkompendium, alla råvaror och utvalda drycker samt Restaurangakademiens diplom. På plats i köket finns alltid våra lärlingar som assisterar dig som kursdeltagare och kursledaren för att underlätta för att du ska få ut mesta möjliga av dagens kursinnehåll.

Anmäl dig här!