• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Att upptäcka en ny passion i livet

mars 9, 2017 Posted by

Under hela min uppväxt hade jag väldigt klart för mig vad jag ville bli när jag blir stor. NHL målvakt var största drömmen men jag kunde också nöja mig med att spela proffsfotboll. Visst är det många pojkars dröm men kärleken till vad jag ville var stor. Desto äldre jag blev dök ett nytt intresse upp och det var att personifiera mig själv genom kläder och stil. Efter studenten valde jag att flyga över Atlanten till änglarnas stad för att plugga Mode Design & Vetenskap. Sedan var jag inne på att gå en yrkesutbildning för Motorcykelmekaniker men kom endast så långt att jag tog kortet och tar mig runt på min hoj under den varmare delen av året. Sen, sommaren 2014, hamnade jag på Farang i tanken om att jobba där tills jag hittade något nytt intresse. Det jag inte visste var att jag skulle hitta mitt nya intresse på Farang och självfallet var det mat och dryck med stor kärlek till vin. Det var självklart att börja på Restaurangakademien då jag har vänner och kollegor som har gått samma eller annan utbildning där och av att höra och se vad de kan så ville jag bli lika bra som de. 

Nu är jag inne på andra terminen av Sommelierutbildningen på Restaurangakademien och vet att det är det här jag vill göra resten av mitt liv. Att lära mer om vin hela tiden, och om annan dryck och mat. Sedan älskar jag att jobba med det och konsumera det själv, helst med nära och kära. Det jag har lärt mig mest utöver faktakunskapen och det tekniska är att prova viner. I början var jag rädd för att jag inte skulle bli tillräckligt duktig på att kunna avgöra kvalitet, pris och ursprung av vinet. Jag är långt ifrån vad jag vill kunna men den största och mest tillfredsställande känslan är att få lära och lära mer hela tiden. 

I maj är jag klar med utbildningen på Restaurangakademien men jag är långt ifrån att vara klar individuellt då min strävan efter att lära mer på egen hand är stor. Jag ser fram emot att jobba med mat och dryck i resten av livet, samt att uppleva olika branscher för att utföra min kunskap.

Pontus Brändström, studerande på Sommelierutbildningen

 Kommentarer