Just nu tar vi inte emot kortbetalningar. VÀnligen vÀlj faktura som betalni... ngsalternativ. Visa mer Visa mindre

Restaurangakademien

VĂ€lkommen till oss

Restaurangakademien Àr en kreativ mötesplats för kunskapsutbyte inom mat, dryck, ledarskap och service. Genom vÄra kurser och utbildningar formar vi nÀsta generation branschexperter inom restaurangvÀrlden.

I fokus just nu

Master Class Sydafrika

Möt Madeleine Stenwreth, Master of Wine. I hennes Master Class kommer du fÄr möjlighet att djupdyka i vinodlingsomrÄden, vinmakningstekniker och druvsorter som ger dig full förstÄelse för Sydafrikas storhet och mÄngfald som vinland. 13/5 9-16.

YH-utbildning

Nu kan du ansöka om en plats till vĂ„r Yrkeshögskoleutbildning Internationell Sommelier – Matsalschef med start den 9/8. Skicka in din ansökan senast den 15/5.

Pùté-Croûte

VÀlkommen till en unik kurs i Pùté-Croûte med den svenska mÀstaren Malidza Larsson. Under tvÄ kvÀllar kommer du att fÄ lÀra dig konsten att skapa den perfekta Pùté-Croûte frÄn grunden.

VĂ„rens delikatesser

VÄren Àr hÀr och med den en explosion av fÀrska smaker och inspirerande rÄvaror. Under den hÀr kursen lagar vi modern mat med omsorgsfullt valda detaljer med vÄrens delikatesser och grönsaker i fokus.

Bilb pÄ Elvira Lindqvist som hÄller kursen Det gröna Ärets matglÀdje

Grön matglÀdje

Under fyra kurstillfĂ€llen djupdyker vi i sĂ€songens bĂ€sta vĂ€xtbaserade rĂ„varor – direkt frĂ„n vĂ„ra lokala bönder och producenter. Kursledare Ă€r Elvira Lindqvist, kreativ ledare pĂ„ restaurang Oxenstiern. 

Styckat kött

Styckningskurs

Är du intresserad av att lĂ€ra dig hantera hela köttstycken? LĂ€r dig att förĂ€dla olika delar, frĂ„n steg till sadel, och upptĂ€ck hur man bedömer köttkvalitet samt vĂ€ljer rĂ€tt tillagningsmetoder.

Grön sparris

Ett Är, fyra sÀsonger

I kursen Ett Är fyra sÀsonger kommer du fÄ jobba med rÄvaror och tillagningsmetoder som kÀnnetecknar varje specifik Ärstid. Vi börjar med vÄrens primörer den 7/5.

Stekt kött som penslas

Amerikas kök

Är du nyfiken pĂ„ Amerikas mĂ„ngkulturella smakkombinationer och breda utbud av olika kök? Ta chansen att gĂ„ en inspirerande heldagskurs.

Paula Bernzen frĂ„n Dackeskolan vinner Bocuse d’Or Sweden Commis Award 2024

Paulas vinnarrÀtt, bestÄende av fÀnkÄlsbakad torskrygg med frasig jordÀrtskocka, ramslöksblomma, krÀftmousseline och skummad krÀftsÄs med XO, visade inte bara upp hennes tekniska fÀrdigheter utan ocksÄ hennes förmÄga att blanda klassiska och moderna element pÄ ett stilfullt sÀtt.

LĂ€s hela motiveringen

Team Sweden tog silver i Bocuse d’Or Europa

Efter 5 timmar och 30 minuters intensivt tĂ€vlande i Trondheim stod det klart att Gustav Leonhardt och team Sweden blir tvĂ„a i tĂ€vlingen och med det tar sig vidare till vĂ€rldsfinalen av Bocuse d’Or. Noel Moglia tog Ă€ven utmĂ€rkelsen bĂ€sta commis!

Event pÄ Restaurangakademien

Bjud in dina vĂ€nner eller kollegor till ett oförglömligt event hos oss! Vi skrĂ€ddarsyr allt frĂ„n middagar och dryckesprovningar till after-works, konferenser och fester – alltid anpassat efter dina önskemĂ„l.

Maila in din eventförfrÄgan
hÀr!

VĂ„ra erbjudanden

Dryck, Matlagning, Ledarskap eller Service? Hos oss finns nÄgot för alla, till och med för den som vill studera pÄ distans. Vi erbjuder en mÀngd olika kurser och utbildningar med varierande omfattning och förkunskapskrav.

Restaurangakademien har under mÄnga decennier varit en naturlig mötes- och utbildningsplats för restaurangbranschen. DÀrför Àr det roligt att som VD fÄ möjlighet att vidareutveckla och stÀrka företagets verksamhet.

– Andreas Stenberg, VD