• Rökerigatan 4
  • 121 62 Johanneshov
  • Kontakt
  • info@restaurangakademien.se
  • Hitta hit

Årets Kock 2017 börjar Restaurangakademiens kökschefsutbildning i höst

juli 4, 2017 Posted by

I september är det kursstart för 16:e omgången av Restaurangakademiens kökschefsutbildning. Nytt för den här terminen är bland annat fler timmar av ledarskap och revenue management. Årets Kock 2017, Johan Backéus, är en av höstens studenter.

Kökschefsutbildningen på Restaurangakademien har bedrivits framgångsrikt sedan 2009 och sedan dess har 225 kökschefer och blivande kökschefer hämtat ny kunskap och förberetts för nästa steg i karriären.

 – När vi drog igång kökschefsutbildningen för åtta år sedan såg vi behovet av en bredare ledarskapsutbildning inom kök, säger Markus Löfgren, verksamhetschef på Restaurangakademien. Det finns väldigt många duktiga kockar, men det behövs ju även andra kompetenser för att bli en bra chef och driva en lönsam verksamhet. Jag är väldigt stolt över att vara delaktig i att ha examinerat så många kökschefsstudenter under årens lopp.

Utbildningen har utvärderats och finslipats varje termin utifrån studenternas önskemål. Till exempel är det större fokus på grönsaker och allergier nu jämfört med när utbildningen startade. Andra ämnen som successivt utökats är ledarskap och revenue management, något som det är stor efterfrågan på i restaurangbranschen idag.

I höst kommer Årets Kock 2017, Johan Backéus, att gå utbildningen.

 – Det ska bli jättespännande att sätta sig i skolbänken igen. Matlagningen känns det som att jag har bra koll på, det är framförallt andra delar som jag behöver nu. Ekonomi är nog det jag tycker är allra viktigast, men även ledarskap och kommunikation är ämnen som jag känner att jag vill utvecklas i. Min plan är att öppna eget i Sundsvall och då är det ju jag själv som blir ytterst ansvarig. Därför är det ännu viktigare att få koll på helheten nu, vilket jag tror att jag kommer få efter kökschefsutbildningen.

Restaurangakademiens kökschefsutbildning är 13 onsdagar och sträcker sig över en termin med start 6 september.

Text: Lina Telander

Foto: Madeleine Landley

Kommande kursstarter på Restaurangakademien:
Sommelier Steg 2: 14 augusti
Sommelier Steg 1: 29 augusti
WSET Diploma: 4 september
Kökschefsutbildning: 6 september
Sommelier Steg 1: 21 september
Restaurangchefsutbildning: 26 september
Offentlig Gastronomi: 2 november
Souschefsutbildning: 9 november
Diplomerad Fromager: 16 novemberKommentarer